Blijf op de hoogte

Registreer je op de Via PanAm nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis niets van ons avontuur.
Als kippen zonder kop in de haven van Antwerpen

Als kippen zonder kop in de haven van Antwerpen

Gepost in Dagboek op 11-04-2016 Reacties Sharing is caring
De eerste horde is genomen. Onze campers vertrekken naar Halifax in Canada. Met Gazet van Antwerpen in ons kielzog sjeesen we door de Antwerpse haven op zoek naar kaai 869. Geen gemakkelijke opdracht als het Antwerpse hinterland niet je dagdagelijkse habitat is.

Het is helemaal niet evident je weg te vinden in de haven van Antwerpen. We maken een cruciale fout: we zoeken op huisnummer in plaats van op kaainummer. Een beginnersfout die onmiddellijk wordt afgestraft. Daar staan we dan op huisnummer 495. In de verste verte iets te zien dat op een kade trekt waar dagelijks voertuigen worden verscheept. Alles kippen zonder kop rijden we rondjes. We worden stilaan zenuwachtig. We moeten voor het einde van de dag onze campers inchecken en we zijn al aan de late kant. We rijden naar een bestemming die we niet lijken te kennen.

Ondertussen hangt de journalist van Gazet van Antwerpen aan de andere kant van de lijn. Hij staat ergens in de haven. De omschrijving die hij geeft van de plek waar staat is even sureëel als alle fabrieken met hun doolhoven van pijpenleidingen en de wolken die sporadisch uit één of andere klep de lucht worden ingeblazen. We blijven rijden zonder doel. Tot één van ons een geniale ingeving krijgt: de Sus. Sus, de vader van An, kent de Antwerpse haven als zijn broekzak. We bellen hem wanhopig op. Hij stelt ons meteen gerust, we zijn niet veraf. Nog even doorduwen tot Lillo en we zijn op onze bestemming. In de kantoren van PSA melden we ons aan om dan de wagens af te leveren bij Borealis.

Twee dokwerkers komen aangestoven en brengen ons naar de plek waar we de wagens mogen achterlaten. Na 3 maanden zwoegen is het moment eindelijk daar. We parkeren onze rijdende huisjes naast twee andere Overlanders. Sleutel op het portier. Nog even zwaaien naar de camera en we sluiten een belangrijk hoofdstuk van ons avontuur af: campers bouwen. Op 25 april snijden we een nieuw hoofdstuk aan. Dan beginnen we aan tocht 8000 kilometer van Halifax naar Prudhoe Bay.
Het goede doel To Walk Again
0
2
2
0
0
0
Ik wil steunen
Let's connect Via PanAm Facebook Via PanAm Instagram Via PanAm Youtube Via PanAm Strava
We zitten momenteel in:
Ushuaia, AR (0 KM)