Blijf op de hoogte

Registreer je op de Via PanAm nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis niets van ons avontuur.
Echternach achterna in Zaventem

Echternach achterna in Zaventem

Gepost in Dagboek op 25-04-2016 Reacties Sharing is caring
Zaventem is een puinhoop. Na de aanslagen lijkt het er onveiliger dan voorheen. Lange rijen wachtenden schuiven geduldig aan om een eerste controle te ondergaan. We hebben geluk. Om 6u in de ochtend valt het aantal wachtenden voor ons best wel mee. Enkel uren later zou de wachtrij aanzwellen tot enkele honderden meters. Hallucinant. Vier uur op voorhand aanschuiven geeft je geen zekerheid om je vlucht te halen. De processie van Echternach is niets vergeleken met de chaos op Brussels Airport.

Onze bagage gaat een eerste keer door een scanner. Vier grote sporttassen met onderin telkens een spoorverbreder voor één van de campers. Goed 5kg aluminium per spoorverbreder. “Heb je een slijpschijf bij”, klinkt het van achter de scanner. “Euhm nee, gewoon spoorverbreders”, antwoorden we aarzelend. “Ok”. En ze laten ons passeren. Geen tas die even opengeritst moet worden. Geen verdere vragen. Alsof het dagelijkse kost is, toeristen met spoorverbreders in hun bagage.

Dat gaat vlot. De vlucht naar Dublin die gisteren werd geannuleerd omboeken aan een Aer Lingus-balie mag ook geen probleem zijn. We slenteren de geïmproviseerde vertrekhal van Zaventem door op zoek naar Aer Lingus. We moeten ons enkel aanmelden en klaar is kees. We kammen elke hoek van het tentenkamp uit. Geen balie te bespeuren. “Aer Lingus? Die hebben hier geen balie”, delen ze ons bij Swissport mee. We wrijven de slaap uit onze ogen en vragen de vrouw van Swissport nogmaals naar de balie van Aer Lingus. Zonder resultaat. De balie bestaat niet en alle Aer Lingus vluchten vanuit Zaventem zijn quasi afgelast. We moeten 3u wachten vooraleer we iemand van de luchtvaartmaatschappij of Vliegtickets.be kunnen bereiken. We ploffen neer in een hoekje van de eerste tent waar iedereen een laatste spurtje inzet om zijn of haar vlucht niet te missen. Enkelen keren teleurgesteld terug, vlucht gemist.

Ondertussen proberen we te bellen. Na lang proberen hebben we Vliegtickets.be te pakken. We leggen ons probleem uit. “Je moet naar de balie van Aer Lingus”, klinkt het aan de andere kant van de lijn. “Zij zullen je daar verder helpen.” We leggen onze situatie nog een keertje uit en zo gaan we een uurtje door. Tot ze eindelijk begrijpen dat Zaventem geen optie is. Vliegtickets.be en Aer Lingus spelen elkaar de zwarte piet door en wij staan mooi te schilderen in Zaventem. Ontgoocheld trekken terug naar het hotel van waaruit we deze ochtend afscheid namen van familie en vrienden.

In de lobby bellen we nog een keertje om onze situatie uit te leggen aan Vliegtickets.be. We eisen een oplossing. Liesbeth probeert de vrouw aan de andere kant van de lijn te overtuigen alles om te boeken. De rest spot een bizarre vrouw achter een PC aan de andere kant van de lobby spot en vragen zich af of ze al dan niet dood zou zijn. “Ik denk dat ze bewoog”, merkt Weking vanuit een ooghoek op. Liesbeth haar overtuigingskracht lijkt te werken. Morgen vertrekken we vanuit Amsterdam. We bellen Sus die ons naar Amsterdam brengt, boeken een nachtje vlakbij de luchthaven en ondernemen morgen een nieuwe poging om in Canada te geraken.

Ochtendstond heeft goud in de mond

Na een moeizame dag gisteren, loopt vandaag alles op wieltjes. In één ruk van Amsterdam naar Dublin, doorvliegen naar Boston en uiteindelijk landen in Halifax, Canada met een klein propellervliegtuigje. We kunnen het haast zelf niet geloven eens in ons hotel aangekomen. We ploffen doodop neer in ons bed. Morgen de campers claimen in de haven en we kunnen beginnen aan onze trip into the wild.
Het goede doel To Walk Again
0
2
2
0
0
0
Ik wil steunen
Let's connect Via PanAm Facebook Via PanAm Instagram Via PanAm Youtube Via PanAm Strava
We zitten momenteel in:
Ushuaia, AR (0 KM)