Blijf op de hoogte

Registreer je op de Via PanAm nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis niets van ons avontuur.
Een Hollands loopfestival voor laagvliegers en sfeermakers

Een Hollands loopfestival voor laagvliegers en sfeermakers

Gepost in Dagboek op 10-04-2016 Reacties Sharing is caring
Vandaag liepen we de marathon van Rotterdam. Slaapdronken na enkele nachtjes doorwerken aan onze campers stonden we aan de start in Rotterdam. We murwden ons helemaal achteraan in wave 2 met maar één missie. Christophe, mijn oudere broer, naar een goede tijd loodsen. Na een prachtig intermezzo van Lee Towers weerklonk het startschot en stoven we uit de startblokken op zoek naar de ballon van 3u30.

De laatste dagen waren zwaar. Absoluut geen trainingsritme, amper geslapen en geen gebalanceerd voedingspatroon. We werken de klok rond om onze campers klaar te maken om op transport te gaan. Af en toe knijpen we er tussenuit voor een korte trainingsrun, maar meer zit er niet in. En soms kan het ook een iets langere run zijn zoals de marathon van Rotterdam. De ideale gelegenheid om Christophe zo kort mogelijk bij de 3u30 loodsen.

Het weer was ideaal. Een zuchtje wind en het was al vroeg lekker warm. Alles zat mee om een toptijd te lopen. We hadden enkel geen rekening gehouden met al die andere lopers in ons startvak. Het was druk. We waren laat en moesten helemaal achteraan aanschuiven in wave 2. Niet het meest ideale uitgangspunt als je op zoek wil gaan naar de ballon 3u30. Maar toch, met twee pacers als Weking en Seba mocht ons plannetje niet mislukken. Ergens rond 30 kilometer hadden we de ballon in zicht, maar het laveren in de mensenzee had veel energie gekost. We strandden tot op 100m maar kregen het laatste gaatje niet meer dicht.

Door de warmte en te weinig water begon Christophe te verzuren. Verkrampt sleepte hij zich naar de meet in een tijd 3u36. Het was een harde wedstrijd. We hebben gevochten voor wat we waard waren, helaas nipt verloren. Alhoewel met kunst- en vliegwerk hebben we de marathon van Rotterdam wat meer kleur gegeven en dat is belangrijker dan een toptijd.
Het goede doel To Walk Again
0
2
2
0
0
0
Ik wil steunen
Let's connect Via PanAm Facebook Via PanAm Instagram Via PanAm Youtube Via PanAm Strava
We zitten momenteel in:
Ushuaia, AR (0 KM)