Blijf op de hoogte

Registreer je op de Via PanAm nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis niets van ons avontuur.
Loop of fiets op zaterdag 12 mei de allerlaatste Via PanAm marathon

Loop of fiets op zaterdag 12 mei de allerlaatste Via PanAm marathon

Gepost in Goede doel op 04-05-2018 Reacties Sharing is caring
Loop of fiets de Via PanAm Thuiskomst-marathon van Zaventem naar Antwerpen. Het wordt een langgerekte ereronde van Brussels Airport naar de Antwerpse Grote Markt ten voordele van To Walk Again vzw. Trek je loopschoenen aan of smeer je fietsketting, motiveer al je kameraden om mee te lopen of te fietsen en geniet onderweg van alle avonturen die we tussen noord en zuid hebben meegemaakt.

» Alles wat je moet weten over onze thuiskomst!


Nuttige informatie

- Onze thuiskomst-marathon is géén wedstrijd. We lopen in groep van Zaventem naar Antwerpen. De gemiddelde loopsnelheid ligt op maximum 10km/u.

- We starten onze marathon op de parking van Crowne Plaza Brussels Airport (Da Vincilaan 4, 1831 Brussel) en finishen ter hoogte van de Grote Markt in Antwerpen. Achteraf klinken we samen in Café De Pelikaan (Melkmarkt 14, 2000 Antwerpen) op ons avontuur.

-We lopen en fietsen op de openbare weg zonder politiebegeleiding. Gelieve je aan de verkeersregels te houden. Vanaf Brouwerij De Koninck lopen we onder politiebegeleiding tot de Grote Markt.

- Heb je geen zin om de volledige marathon te lopen of te fietsen? Hieronder bij TIMING vind je de verschillende mogelijkheden om in en uit de marathon de stappen. We vermelden telkens de te lopen afstand tot de volgende stop. Wees op tijd ter plaatse om in te pikken!

- Onderweg voorzien we drie bevoorradingsmomenten op goed bereikbare plekken langsheen de route. Zo heb je een moment om iets te drinken en te eten. Hieronder bij TIMING vind je de verschillende bevoorradingsposten en te lopen afstand tot de volgende bevoorrading.

- De bevoorrading (water, limonade, fruit en cake) onderweg is gratis voor elke deelnemer en aan de eindmeet in café De Pelikaan bieden we je een gratis Bolleke aan.

- Heb je zelf een drinkbeker of -bus? Breng deze dan gerust mee. Zo kunnen wij onze afvalberg tijdens de bevoorrading beperken.

- Warme loopkledij kan je meegeven met onze volgwagen. Zo hoef je tijdens de bevoorradingsmomenten geen kou te lijden en heb je, indien nodig, bescherming tegen regen en wind bij de hand.

- Deelname aan de thuiskomst-marathon is volledig gratis. Je moet alleen een klein beetje zin voor avontuur hebben om aan de start in Zaventem of op een van onze tussenstops te geraken.

Wil je toch graag onze To Walk Again-spaarpot spekken?

Dat kan via rek.nr. BE65 1030 4055 8596 - BIC/SWIFT: NICABEBB of via onze sponsorpagina. Alle giften gaan integraal naar To Walk Again vzw.


Belangrijk

- Met je deelname aan onze thuiskomst-marathon verklaar je in goede fysieke contiditie te zijn en de te lopen of fietsen afstand aan te kunnen.

- De organisatie is niet verantwoordelijk voor ongevallen of diefstal. Je loopt of fietst op eigen risico. Met je deelname aan onze thuiskomst-marathon bevestig je de verkeersregels onderweg te respecteren, andere deelnemers niet nodeloos in gevaar te brengen en roekeloos gedrag te melden.

- Hou onderweg je collega-lopers en -fietsers rondom jou in het oog.


Timing

Ow yeah, de (voorlopige) timing van onze allerlaatste marathon van Brussels Airport naar de Antwerpse Grote Markt ligt vast.

09u00: Aankomst Via PanAm-team Brussels Airport
----
10u30: Shuttle naar Crowne Plaza Brussels Airport
----
11u00: Start marathon - Crowne Plaza Brussels Airport
----
Te lopen afstand 10 kilometer
----
12u00: Bevoorrading (stop 30 min) - Station Eppegem
----
Te lopen afstand 7 kilometer
----
13u15: Bevoorrading (stop 30 min) - Station Mechelen
----
Te lopen afstand 14 kilometer
----
15u15: Bevoorrading (stop 30 min) - Kontich Kerk
----
Te lopen afstand 8 kilometer
----
16u30: Laatste stop & groepering - Brouwerij De Koninck
----
Te lopen afstand 4 kilometer
----
17u00: Aankomst Grote Markt


Hoe geraak je ter plekke?

Onze Thuiskomst-marathon lopen of fietsen in ware Via PanAm-stijl is een klein beetje avontuur. Maar om je op weg te helpen naar het startpunt vind je hieronder de nodige richtlijnen voor trein, tram en bus. We hebben voor jullie de bereikbaarheid vanuit Antwerpen-Centraal bekeken.

Indien je vanuit een andere locatie reist, raadpleeg www.belgianrail.be of www.delijn.be voor het meest ideale traject.

9u00: Brussels Airport

Het Via PanAm-team landt om 9u00 vanuit Londen in Zaventem. Kom naar de aankomsthal van Brussels Airport en geef ze een warm welkom.

Per trein naar Brussels Airport: neem de trein vanuit Antwerpen-Centraal in de richting van Brussel-Zuid naar Brussels Airport-Zaventem. Je vertrekt met de trein om 8u17 in Antwerpen-Centraal en je arriveert in Brussels Airport (Zaventem) om 8u49u. De reistijd bedraagt ongeveer 32 minuten en je hoeft niet over te stappen. Er rijdt ongeveer om het half uur een trein naar Brussels Airport (Zaventem). Let op: vergeet de duivelse Diabolo-toeslag niet te betalen!

Controleer vooraf je reistijden en verbinding via www.belgianrail.be

11u00: Start marathon - Crowne Plaza Brussels Airport

Uiterlijk om 10u30 nemen we de gratis shuttledienst vanuit Brussels Airport naar Crowne Plaza Brussels Airport (Da Vincilaan 4, 1831 Brussel). De shuttles vertrekken ter hoogte van de busparking op niveau 0 platform E.

Je kan ook rechtstreeks naar Crowne Plaza Brussels Airport reizen. De marathon start om 11u00.

12u00: Bevoorrading 1 - Station Eppegem

Na 10 kilometer wordt er een eerste bevoorradingsmoment voorzien. We stoppen 30 minuten om te drinken en te eten. Heb je zin om in Eppegem in de marathon te stappen, verwachten we je om 12u00 ter hoogte van het station in Eppegem (Brusselsesteenweg, 1980 Eppegem).

Per trein naar Eppegem: neem de trein vanuit Antwerpen-Centraal in de richting van Nijvel naar Eppegem. Je vertrekt met de trein in Antwerpen-Centraal om 11u05 en je arriveert in Eppegem om 11u52. De reisduur bedraagt 47 minuten en je hoeft niet over te stappen.

Controleer vooraf je reistijden en verbinding via www.belgianrail.be

13u15: Bevoorrading 2 - Station Mechelen

Na 17 kilometer (7 kilometer na de eerste bevoorrading) lassen we een tweede bevoorradingstop van 30 minuten in ter hoogte van station Mechelen. Wil je hier in de marathon stappen? Geen probleem, we verwachten je om 13u15 (Koning Albertplein 3700, 2800 Mechelen).

Per trein naar Mechelen: neem de trein vanuit Antwerpen-Centraal in de richting van Binche naar Mechelen. Je vertrekt met de trein in Antwerpen-Centraal om 12u40 en je arriveert om 13u02 in Mechelen. De reistijd bedraagt 22 minuten en je hoeft niet over te stappen.

Controleer vooraf je reistijden en verbinding via www.belgianrail.be

15u15: Bevoorrading 3 - Kontich Kerk

Na 31 kilometer (14 kilometer na de tweede bevoorrading) lassen we een derde bevoorradingstop van 30 minuten in ter hoogte van de kerk in Kontich. Wil je hier in de marathon stappen? Geen probleem, we verwachten je om 15u15 (Gemeenteplein 8, 2550 Kontich).

Met de bus (De Lijn) naar Kontich: neem Bus 191 in Antwerpen Quellin in de richting van Rumst Busstation naar Kontich Kerk. Je vertrekt in Antwerpen Quellin om 14u35 en arriveert om 15u aan Kontich Kerk. De reistijd bedraagt 25 minuten en je hoeft niet over te stappen.
Controleer vooraf je reistijden en verbinding via www.delijn.be

16u30: Bevoorrading 4 - Brouwerij De Koninck

Na 39 kilometer (8 kilometer na de derde bevoorrading) lassen we een korte stop in ter hoogte van de Brouwerij De Koninck (Mechelsesteenweg 291, 2018 Antwerpen). Hier groeperen we een laatste keer vooraleer we richting de Grote Markt lopen. Onder begeleiding van Antwerps schepen van sport Ludo Van Campenhout willen we onze allerlaatste kilometers met zoveel mogelijk volk afleggen.

Wil je samen met ons de ereronde lopen?
We verwachten je om 16u30 ter hoogte van Brouwerij De Koninck.

Met de tram (De Lijn) naar Brouwerij De Koninck:
neem vanuit Pre-metrostation Diamant (Antwerpen) tram 2, 6 of 15 tot Halte Antwerpen Harmonie. Van hieruit is het 350 meter stappen tot Brouwerij De Koninck.

Let wel: wees op tijd, hier houden we maar een zeer korte stop.

Controleer vooraf je reistijden en verbinding via www.delijn.be

17u00: Finish - Grote Markt

Na onze finish ter hoogte van de Grote Markt lopen we nog enkele meters door langsheen Onze-Lieve-Vrouwe Kathedraal richting café De Pelikaan (Melkmarkt 14, 2000 Antwerpen). De ideale plek om met een fris Bolleke te klinken op ons fantastisch loopavontuur van Alaska naar Ushuaia.


Geen zin om met het openbaar vervoer te reizen?

Zoek je een rit of kan je een rit aanbieden? Ga op zoek naar lopers of fietsers die met de wagen naar Brussels Airport of één van de tussenstops reizen. Stel gerust je vraag op onze evenementpagina op Facebook of in de Facebook commentaren onderaan deze pagina.


Nog vragen?

info@viapanam.be

Let wel: we zijn momenteel onderweg naar Buenos Aires met minder WiFi-bereik. Wij checken op geregelde tijdstippen onze mails, maar niet elke seconde ;)

» Download alle info in pdf-formaat


Route

Nog snel effe trainen richting de Fitz Roy:
Het goede doel To Walk Again
0
2
2
0
0
0
Ik wil steunen
Let's connect Via PanAm Facebook Via PanAm Instagram Via PanAm Youtube Via PanAm Strava
We zitten momenteel in:
Ushuaia, AR (0 KM)