Blijf op de hoogte

Registreer je op de Via PanAm nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis niets van ons avontuur.
Mogen we je To Walk Again en Marc Herremans voorstellen?

Mogen we je To Walk Again en Marc Herremans voorstellen?

Gepost in Goede doel op 15-02-2016 Reacties Sharing is caring
To Walk Again en Marc Herremans moeten we je eigenlijk niet meer voorstellen. Maar we doen het toch! In 2004 richtte Marc, niet lang na zijn fatale val op training in Lanzarote, samen met trainer Paul Van Den Bosch To Walk Again op. Het is een stichting die geld inzamelt om onderzoek naar ruggenmergletsels te financieren. Het prille begin van een succesverhaal.
Next photo
Previous photo

To Walk Again werd opgericht om op lange termijn mensen met een ruggenmergletsel letterlijk opnieuw aan het wandelen te krijgen. Marc en Paul gingen op zoek naar de missing link tussen het revalidatiecentrum en de echte wereld. Iets tussen het medische en het sociale. Dat vonden ze in de sport oftewel sport ter bevordering van de fysieke gezondheid, sociale contacten, maatschappelijke integratie, het welbevinden en zoveel meer.

In 2008 barst To Walk Again uit haar voegen. Marc Herremans en coach Paul Van Den Bosch dragen To Walk Again vzw over aan Sporta vzw. Het was voor beiden niet langer houdbaar om het roer in handen te houden van hun steeds groeiende organisatie. Na het het centrum in Tongerlo komt er in oktober 2008 een tweede Sporta - To Walk Again centrum bij in Merelbeke. To Walk Again wordt een autoriteit binnen het G-sportlandschap.

To Walk Again 2.0

Begin 2016 is een belangrijk moment voor To Walk Again. Minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen zette het licht op groen om in het AZ Herentals een hele verdieping in te richten als postrevalidatiecentrum. Een droom die uitkomt. In het centrum kunnen dwarslaesiepatiënten met staprobots zich fysiek fitter houden en zo medische problemen als doorligwonden en botontkalking vermijden.


Wie is Marc Herremans?

Marc is met geen pen te beschrijven. We zouden enkel in superlatieven moeten spreken. We kennen hem als veelgevraagde spreker, de man achter To Walk Again, organisator van evenementen, ploegmanager, trainer en zaakvoerder van 185 Coaching Center en inspirator van velen. Een fatale val die hem van borst tot tenen verlamde hebben hem gedreven to wie hij nu is.
Het goede doel To Walk Again
0
2
2
0
0
0
Ik wil steunen
Let's connect Via PanAm Facebook Via PanAm Instagram Via PanAm Youtube Via PanAm Strava
We zitten momenteel in:
Ushuaia, AR (0 KM)